Partnerek

Partnereink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eseménynaptár


< 2018 november >
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Római Teniszakadémia - rta.hu, © www.3dtour.eu 2010
Üdvözöljük a Római Teniszakadémia Honlapján
PDF Nyomtatás E-mail

Kedves Vendégeink!

Az USZODA és SQUASH

dec.18-án szombaton karbantartás miatt ZÁRVA!

Megértésüket köszönjük!

ÚSZÓTANFOLYAM

Szept. 10-től hétfőtől péntekig minden nap, minden szinten

16:15, 17:15, 18:15

BEIRATKOZÁS  folyamatosan!

>> További részletek! <<

 

TENISZ ISKOLA

Beiratkozás folyamatosan, szept. 3-tól!

Egyéni és csoportos 6 éves kortól!

>> További részletek <<

 

USZODA felnőtt belépőjegy SZOMBATON: 1300,-

GYEREK HÉTVÉGI BELÉPŐJEGY: 600.-


KLIMATIZÁLT SQUASHPÁLYA

már 1750.-/órától, bérletben már 1500,-/órától

>> További részletek <<

 

Új ütőre van szüksége, elfogyott a teniszlabdája, squashlabdája?

DUNLOP / SLAZENGER

TENISZ és SQUASH felszerelések

www.profisport.hu

 

 

ÚSZÓ / TENISZ / SQUASH TÁBOR

A NYÁRI SZÜNETBEN 2019. június 17. és augusztus 30. között minden héten!

>> További részletek <<

INTENZÍV ÚSZÓTANFOLYAM

A NYÁRI SZÜNETBEN 2019. június 17. és augusztus 30. között minden héten!

>> További részletek! <<


Budapesten a III. kerületben zöldövezetben 2 hektáros területen várjuk a sportolni, kikapcsolódni vágyókat. Itt, a Római Parton található az ország egyik legrangosabb tenisz és fallabda központja, mely évek óta nemcsak a nemzetközi és hazai élmezőnynek, hanem az amatőr teniszezőknek is helyet ad. Tíz salak és egy szoft pálya fogadja télen-nyáron a klubtagokat. A teniszezők mellett várjuk a fallabdázni vágyókat a 5 squash pályán, akik számára a sportolás után felfrissülést biztosítunk a 25m-es uszodánkban, illetve wellness részlegünkben. Mindezt kulturált környezetben, a létesítmény előtti közvetlen parkolási lehetőséggel.

 

 

A természeti katasztrófák olyan események melyek ellen védekezni szinte lehetetlen. Évről évre szembesülünk a ténnyel, hogy hiába fejlett a technológiánk, a természet erejével nem vetekedhetünk.

A 2002-es, 2006-os, 2010-es árvizek után, idén, 2013-ban ismét meg kellett küzdenünk az egyik legerősebb természeti elemmel, a vízzel. Sajnálatos módon a Római Part nagy része víz alá került, 100 milliós nagyságrendű károkat okozva. Azonban voltak olyan területek ahol önfeláldozó munkával, kitartással és elszántsággal sikeresen lehetett felvenni a küzdelmet a Duna ellen. Ezek közül az egyik a Római Teniszakadémia volt. A 2006-os árvizet követően a sportlétesítmény egy állandó, ilyen magas vízállásnak is ellenálló gáttal lett felszerelve. Az idei árvíz ideje alatt számunkra a legnagyobb kihívást a belül megjelenő, talajból feltörő buzgárok jelentették. Az árvíz elvonulását követően fáradtan de nagy szenvedéllyel és örömmel kezdtünk bele a 2013-as HUNGARIAN Grand Prix megrendezésébe.

Bármennyire is örültünk sikerünknek, nem mehettünk el szó nélkül azon települések, családok, gyermekek mellett, akik nem voltak ilyen szerencsések, és életük alapjaiban változott meg az árvizet követően. Éppen ezért idén is arra az elhatározásra jutottunk, hogy a 2013-as budapesti nemzetközi női teniszverseny teljes jegybevételét (csak úgy mint a 2010-es évit) ezen családok gyermekeinek megsegítésére fordítjuk. Idén a szigetközi árvízkárosult családok gyermekeit láttuk vendégül a Református Szeretsetszolgálat segítségével. Táborozás, úszás, tenisz, városnézések... Mindazon programok melyek enyhítik veszteségeik fájdalmát és remélhetőleg mosolyt csalnak az arcukra. Ezzel is segíteni szeretnénk a szülőket, hiszen ha tudják gyermekük biztos helyen van könnyebben veszik az újrakezdés nehézségeit.

 

A Római Teniszakadémia létrehozása, a világszínvonalú WTA Tour versenyek szervezése Márky Jenő kitartását, szorgalmát dicséri. Minderről ő így vall:


zoom1993. Első Magyar Bajnokság, ideiglenes tribünnel, ami 15 évig állt

„A nagyszüleim a hazáért harcoltak, szüleim pedig részt vettek a háború utáni romok eltakarításában és az ország újjáépítésében. Nagyon nehéz életük volt, de mindig a szeretetre és a szorgalomra neveltek, a mai napig őszinte hálával gondolok rájuk. Amikor 12 évesen ajándékba kaptam az első használt teniszlabdákat még nem tudtam, hogy egy életre szóló gyönyörű, ugyanakkor viharos szerelemmel jegyzem el magam. Ha az indulásnál a közgazdasági számításokat kellett volna figyelembe vennem, akkor az egészből nem lett volna semmi. Az érzelmi döntések vittek előre, mellyel párosult a szívós munka is. Mindenért keményen megküzdöttem. A diplomáért (hétvégén dolgoztam), sporteredményeimért, sőt még a szerelemért is. Versenyzőként is az utolsó pontig küzdöttem és most már nem szeretnék megváltozni. A sok nehézség, a pofonok és a természeti csapások, hogy az utóbbi 2002-es és 2006-os árvizet említsem, csak keményebbé tettek és lassan természetessé válik, hogy úgyis magamra számíthatok.”

 


zoomÁrvíz 2002-ben

zoomÁrvíz 2006-ban

 

A WTA Tour Budapestre hozása

Nagyon kevesen tudják, hogy az EU-s magyarországi csatlakozást Nyugaton a Római Teniszakadémián keresztül mutatták be. 1988-ban készítettek a magyarországi vállalkozók körében minden szakmáról egy filmriportot és 1998-ban (10 év múlva vissza jöttek) a Római Teniszakadémiát (versenyeit) és Bock József villányi borászt találták figyelemre méltónak, és a mi munkánkon keresztül mutatták be Magyarországot.


zoom1995. A mindig csinos Mandula Petra

zoom1996. Karim Alami- A sztár

Ma már hatalmas tülekedés van a tornák iránt, nagyon sok város és szövetség felismerte a nagy versenyekben rejlő lehetőséget. Azon kívül, hogy lehetőséget adnak a hazai játékosoknak, minőségi teniszt hoz létre, valamint segítik a turisztikai, idegenforgalmi és ország image építését megfelelő anyagi háttérrel és tervezéssel. Ma már csak úgy lehet tornához jutni, ha egy bizonytalan anyagi helyzettel rendelkező tornát eladnak. A budapesti verseny nem így, nem egy kész versenyből született, hanem 1995-ös ITF versenysorozat után az ATP Challenger versenyek rendezése után lehetőséget kapott 1996-ban a WTA Tour versenynaptárában egy szabad helyre kerülni és a kikövezetlen utat végigjárni.

 

További sportágak

Márky Jenő a fallabdába 2003-ban kapcsolódott be egy 5 pályás saját tervezésű, a nemzetközi standardnek megfelelő squash létesítménnyel. Öt magyar bajnokságot rendezett, 2004-től három világkupa versenyt rendezett saját tervezésű üvegpályán, az év legjobb pályája díjat szavazták meg a játékosok. A Top 10-ből 8 játékos volt itt, köztük a világ első Amr Shabana, aki itt tornagyőzelmet aratott az RTA pályán. Dubaiba is akarták vinni a pályát, de reméli, hogy az új csarnokban majd egyszer felállíthatja és támogató is lesz. Szponzorok híján abbahagyta a verseny rendezését, mert a WTA Tour-t részesítette előnyben, és a női teniszversenyt mindenképpen itthon akarta tartani.


zoomHungarian Open 2005 - Világhírű, saját tervezésű üvegpálya

Mivel minden sportág alapja az úszás, még a legtökéletesebb versenyzőnek is szüksége van erre a kiegészítésre. Ráadásul a mai fiataloknak alkati problémájuk miatt rendkívül fontos a rendszeres úszás. Ezért alapította meg a Római Teniszakadémia úszóiskoláját amit ma már Vízibomba Úszóiskolának hívnak, melynek vezetője Dörgő Viktória, aki kiváló szakedző.

Az Asbóth József centerpálya

Nemzetközi gyakorlat, hogy a center, illetve a kiemelt pályákat sikeres, a tenisz népszerűsítésében aktívan részt vállaló személyről nevezik el. A Római Teniszakadémiát megalapító Márky Jenő barátja, Machán Róbert hívta fel a figyelmét Asbóth József eredményeire. Korszakának egyik legjobb játékosa volt, és bár a II. világháborús években nehéz volt a versenyzési lehetőség, ennek ellenére 1947-ben Roland Garros egyéni győztese. Tükröződik benne a magyar valóság és a sors, példakép nekünk és a következő generációnak, hogy a nehézségek ellenére lehet kimagasló eredményt elérni. Az érdekesség, hogy 1984-ben személyesen felesége kíséretében látogatta meg Márky Jenőt meg a pályáján. Akkor még nem gondolta volna, hogy egy stadiont épít az Ő nevével fémjelezve.

Jövőbeli célok

Először is újjá szeretné éleszteni a hazai tenisz rangját és a WTA teniszversenyt össztársadalmi eseménnyé szeretné tenni. Az egész világon nézik a budapesti versenyünket. Mindenkinek részt kell vállalnia, aki ebben segíteni tud, de elsősorban a hivatalos fórumoknak. A Római Teniszakadémia kiemelt sportövezeti besorolásba került, így a nemzetközileg is előírt fejlesztést folytatni lehet és tervszerűen lehet építkezni. Cél, hogy a verseny pénzdíja és a TOP játékosok száma növekedjen, ami hosszú távon megkönnyíti a munkáját.

 

 

 


zoom1999. A nagy Wimbledoni bajnok Jana Novotna a Római Teniszakadémián

zoomMárky Jenő és Jelena Jankovic, aki pályafutása első WTA-sikerét 2004-ben, a Római Teniszakadémián aratta

 

Tapasztalattal rendelkező USZODAMESTERT keresünk uszodagépészeti végzettséggel! Önéletrajzot az rtaoffice@rta.hu email címre küldjenek!

Úszóiskolánkba szakmai tapasztalattal és referenciával rendelkező ÚSZÓEDZŐT keresünk! Önéletrajzot az rtaoffice@rta.hu email címre küldjenek!

 

.

 

A Római parton található az ország egyik legrangosabb teniszközpontja, mely évek óta nemcsak a nemzetközi és hazai élmezőnynek, hanem az amatőr teniszezőknek is helyet ad.

Tíz salak és egy szoft pálya fogadja télen-nyáron a klubtagokat. Nyaranta a Római Teniszakadémián kerül megrendezésre Grand Prix WTA-Tour verseny.

.
 

A 25 méteres feszített víztükrű fűtött, vízforgatós úszómedence, valamint a jacuzzi fontos kiegészítője az egészséges kikapcsolódásnak.

Szakembereink alapos körültekintő munkával biztosítják a kifogástalan vízminőséget. Az uszoda szolgáltatásai között szerepel gyermekúszás egyéni és csoportos, egyéni felnőtt úszásoktatás.

.
 

A Squash centrum megjelenésében az ókori Róma hangulatát idézi. Akik exkluzív környezetben, magas színvonalú szolgáltatások mellett szeretnék szabadidejüket eltölteni, itt jó helyen járnak.

Öt nemzetközi minősítésű standard squash-pálya és egy Ricochet-pálya - ahol a plafon is a játék része- várja a fallabda szerelmeseit.

.
 

Professzionális berendezésekkel, személyre szabott programok összeállításával, táplálkozási tanácsadással szakképzett edzők állnak a vendégek rendelkezésére.

Az edzőterem speciális szolgáltatásai közül az aerobic, step aerobic, fogyasztó torna, gyermektorna és senior torna vehető igénybe.

.
 

Kapcsolat

Római Teniszakadémia

Római Teniszakadémia

Nyitvatartás:

H-P: 7-22-ig

Szo-V: 7-21-ig

Cím: 1039 Budapest
Királyok útja 105.

Római Teniszakadémia már a facebook-on is!

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

 

Tenisz
240-8616, 06-70-335-3165

 

Squash, Uszoda
240-3895, 06-70-933-6370

 

Iroda
240-9123, fax:240-8416

 

Email

Üzenet küldése nekünk

A Római Teniszakadémia alaprajza

Alaprajz zoom